Hasan Karal Seçim Sonucunu Değerlendirdi

Genel seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Millet indirir, millet kaldırır" dedi.
Hasan Karal Seçim Sonucunu Değerlendirdi
Genel seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Millet indirir, millet kaldırır" dedi.
 
AK Parti'nin eski ve yeni dönem milletvekili Hasan Karal, Rize'de elde edilen başarının ardından seçimlerde kendilerine destek veren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Karal, burada oda yöneticileri ve üyeleri ile görüştü. Burada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Karal, genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Karal yaptığı açıklamada, millet iradesine saygılı olduklarını ifade ederek, "Biz bu seçim sonuçlarını iki aşamada değerlendiriyoruz. Özellikle AK Parti'nin kuruluş felsefesi olarak millet iradesini her şeyin üzerinde tutuyoruz. Millet indirir millet kaldırır diyoruz. Bugün de aynı noktadayız. Milletin verdiği karar tüm kararların üzerindedir. Buna saygımız sonsuzdur. Milletin kararını iyi okumak, milletin düşüncelerini iyi değerlendirmek ve sonraki süreçte de milletin irade ve inisiyatifi doğrultusunda atılacak adımları belirlemek elbette bizim en önemli görevimiz olacaktır" dedi.
 
RİZELİLERE TEŞEKKÜR
 
Karal, AK Parti'nin Rize'de Türkiye'nin en yüksek oranda oyunu aldığını belirterek, "Rizeli hemşehrilerimize özellikle çok çok teşekkür ediyorum. Rize'de gerçekten hem Cumhurbaşkanımızı hem de hükümetimizi mahcup etmeyerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başını öne eğdirmeyecek bir sonucu takdir etmiş oldular. AK Parti bu seçimde Rize'de büyük bir başarı elde etmiştir. Bu sonuçlar ile halkımız bize şu sorumluluğu yüklemiştir. Bundan sonra Rize'ye hizmet emek için daha çok koşturup daha çok ter dökeceğiz" diye konuştu.
 
AK PARTİ 1. PARTİ
 
Karal, genel seçimden başarı ile çıkan partinin AK Parti olduğunu belirterek, "Türkiye geneline bakarsak AK Parti 10. kez girdiği seçimden yine birinci çıkmıştır. Bu genel seçimlerde de açık ara fark atarak birinci olmuştur. Resmi olmayan rakamlara göre en yakın rakibinine nerede ise iki kat fark atmıştır. 2002 seçimlerinde yüzde 34.5 oyla 363 milletvekili alırken bu seçimde yüzde 41'e yakın bir oyla 258 milletvekiline ulaştık. Bundan sonraki süreçte ülkemizin istikrarı için herhangi bir tümseğe düşmemesi için ne gerekiyorsa AK Parti hükümtinin yetkili organları olarak elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız" dedi.
 
MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ
 
Karal açıklamalarında muhalefet partilerini eleştirerek, "Muhalefet partilerinin yapmış olduğu açıklamaları halkımızın takdirine sunuyorum. CHP sanki seçimden zaferle çıkmış gibi bir açıklama yaptı. Siyaset felsefesini tahlil etmenin çok acı bir örneğini yaşadık. Oylarını arttıramamış partilerin zaferle çıkmış gibi konuşmaları ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamaları, aslında seçim kampanyamız boyunca asıl hedeflerinin Cumhurbaşkanımız olduğunu söylememizdeki haklılığımızı ortaya koymuştur. MHP Genel Başkanı ise ilk yaptığı açıklamada tüm koalisyon görüşmelerine kapalı olduğunu ortaya koymuştur. Bu muhalefet partileri ile Türkiye'nin nereye varacağı, nasıl istikrar yakalayacağı, bu partiler ile Türkiye'nin sorunlarına nasıl çözüm getirilebileceğini milletimiz bir kez daha görmüştür" diye konuştu.
 
https://www.53.gen.tr adresinden 29 Mart 2024, 02:34 tarihinde yazdırılmıştır.