Hasta Annesini Araç Yoluna Sırtında Taşıyor

Rize Güneysu ilçesi harmanlar mahallesinde oturan kışın hasta annesini Rize merkezde olan evine götüren 53 yaşındaki Vahap Harman
Hasta Annesini Araç Yoluna Sırtında Taşıyor Rize Güneysu ilçesi harmanlar mahallesinde oturan kışın hasta annesini Rize merkezde olan evine götüren 53 yaşındaki Vahap Harman, 85 yaşındaki yürüme zorluğu çeken annesini evlerinin önüne kadar araç yolu olmaması nedeniyle yaklaşık 60 metre sırtında taşımak zorunda kalıyor- Harman: "Annem beni 9 ay karnında taşımış, ben de tabi ki onu sırtımda taşıyacağım. 3 yıldan beri yaklaşık 60 metrelik mesafedeki ana yola kadar annemi sırtımda götürüp getiriyorum" Rize'de yaşayan 53 yaşındaki Vahap Harman, araç yolunun evine yaklaşık 60 metre mesafede bulunması nedeniyle 85 yaşındaki hasta annesini sırtında taşımak zorunda kalıyor.

Yeniköy Mahallesi'nde yaşayan Vahap Harman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinden araç yoluna kadar 60 metre kadar olan ulaşımı yaya olarak patika yoldan sağladıklarını, bu nedenle zaman zaman zorluklarla karşılaştıklarını söyledi.Araç yolunun evinin önüne kadar gelmemesi nedeniyle 85 yaşındaki yürüme zorluğu çeken annesi Fatma Harman'ı yaklaşık 3 yıldır ana yola sırtında taşıdığını anlatan Harman, buradan da araçla hastaneye götürdüklerini kaydetti.Evleri ile ana yol arasına araç yolu açılması için Rize Belediyesine müracaat ettiklerini ancak arada kalan arsanın sahibine istimlak bedeli ödemenin söz konusu olması nedeniyle bunun gerçekleştirilemediğini dile getiren Harman, "Annem beni 9 ay karnında taşımış, ben de tabi ki onu sırtımda taşıyacağım. 3 yıldan beri yaklaşık 60 metrelik mesafedeki ana yola kadar annemi sırtımda götürüp getiriyorum" dedi.

Evlerinin bulunduğu bölgede annesinden başka hasta insanlar da bulunduğunu vurgulayan Harman, "Ben annemi taşıyabilirim ancak bunu yapamayacak insanlar da var. En azından bir arabanın geçeceği kadar bir yol yapılmasını istiyoruz" diye konuştu. Anne Harman da oğlunun kendisini sırtında taşırken zorlandığını hissettiğini belirterek, yol yapılması için yetkililerden yardım istedi.Mahalle sakinlerinden Emine Kadir ise evleri ile ana yol arasında sadece patika yol bulunmasının mahalle sakinlerini zaman zaman sıkıntıya düşürdüğünü söyledi.Mahallede Fatma Harman'dan başka hastalar da bulunduğunu bildiren Kadir, "Ayrıca odunumuzu, kömürümüzü, eşyalarımızı taşırken de zorlanıyoruz, adeta ayaklarımız titriyor. Yaşlılarımızı, hastalarımızı hastaneye götürüp getirirken zorluk çekiyoruz. Yetkililerden bu duruma bir çare bulmalarını bekliyoruz" diye konuştu. 

https://www.53.gen.tr adresinden 27 Nisan 2024, 01:07 tarihinde yazdırılmıştır.