Akut Anadolu'yla El Ele Projesi Rize'de

Motorola Solutions ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) işbirliği başlatılan ve üç etaptan oluşan "Anadolu'yla El Ele" Projesi" Çayeli ilçesinden başladı.
Akut Anadolu'yla El Ele Projesi Rize'de
Motorola Solutions ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) işbirliği başlatılan ve üç etaptan oluşan "Anadolu'yla El Ele" Projesi" Çayeli ilçesinden başladı.
 
Proje ile  2015 yılı boyunca AKUT temsilcileri tarafından okul çağındaki çocuklara, doğal afetler ve acil durumlar ve acil durumlarda nasıl davranılması gerektiği konusunda farkındalık yaratacak, hem kendilerini hem de sınıf arkadaşları ve akrabalarını korumaya yönelik bilgiler verilmesinin amaçlandığı belirtildi.
 
Proje kapsamında Çayeli Kültür Merkezi'nde AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, afet bilinçlendirme semineri verdi.
 
 
Seminere, Vali Ersin Yazıcı, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi, Motorola Solutions Türkiye Ülke Müdürü Bora Gürçay ve davetliler katıldı.
 
Gürçay, burada yaptığı konuşmada, "Dünya çapında ofisleri bulunan Motorola Solutions, faaliyet gösterdiği her ülkede topluma fayda ve katma değer sağlayacak çalışmalarda bulunmaya azami gayret gösteriyor. Bu doğrultuda, ülkemizin önde gelen sivil toplum örgütlerinden AKUT'la işbirliğine giderek her yıl Türkiye'nin farklı bölgelerindeki çocuklarımızı doğal afet ve kazalar konusunda bilinçlendiriyoruz. Motorola Solutions olarak bugün Rize'de start verdiğimiz 'Anadolu'yla El Ele' Projesi dahilindeki etkinliklerle Türk toplumuna katkı sağlamaya ilerleyen dönemde de devam edeceğiz" dedi.
 
Seminerin ardından öğrencilere içinde eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek çeşitli gereç ve malzemelerin yanı sıra doğal afet ve kazalar konusunda bilgilendirici bir kitapçığın da yer aldığı okul çantası armağan edildi.
https://www.53.gen.tr adresinden 18 Nisan 2024, 06:54 tarihinde yazdırılmıştır.