Cumhurbaşkanı 2 Martta Rizede
Şehit Emniyet Müdürü Rize'den Dualarla Uğurlandı
2018 Yaş Çay Fiyatı Belirlendi
Cumhurbaşkanı RTE Rizede
Rize Havalimanı Çalışmaları Başladı

Vali Ersin Yazıcı'dan Dünya Kadınlar Günü

Vali Ersin Yazıcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı Vali Yazıcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:
Vali Ersin Yazıcı'dan Dünya Kadınlar Günü
Vali Ersin Yazıcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
 
Vali Yazıcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
"İnsanın dünyaya gelişinden ve ilk eğitiminden itibaren kazanımlarında kadının emeği göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Bununla birlikte hayat boyu karşı karşıya kalınan olumsuzluklardan herkesten daha çok kadınlarımızın etkilendiği de ortadadır.
 
Anadolu'nun her yanı şehitlerin kanı ile sulanmıştır. 93 Harbinde Ruslarla mücadele eden Nene Hatun ile başlayan Türk Kadınının memleketi düşmanlardan kurtarma azmi Milli Mücadele'de had safhaya ulaşmıştır. Kurtuluş Savaşının bütün cephelerinde aktif rol oynayan kadınlarımız cesareti ve fedakârlığıyla adını tarihe yazdırmıştır.
 
'Cennet Anaların Ayakları Altındadır' diyen bir medeniyetten gelen ülkemiz kadınları bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren, geleceğe ilişkin en büyük güvencelerimizdendir.
 
Kadınların kalkınması, toplumların kalkınması demektir ve bir ülkenin kalkınmışlık düzeyi, o ülkenin kadın hakları konusunda kaydettiği ilerlemeyle de ölçülmektedir.
 
 Diğer yandan, Dünya Kadınlar Günü'nü, kadın haklarına toplumumuzda ve dünya çapında dikkat çekilmesi ve bu konuda harekete geçme çağrısında bulunulması için değerli bir fırsat olarak görüyorum. Kadınlar sosyal yaşamın kurucularıdırlar ve onlar ilk anne, ilk öğretmen ve ilk doktordur. Kadınlar kendilerini önemsemelidir.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile üniversitemiz ve sivil toplum örgütlerine kadın hakları ve sorunlarına dair katkı ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, hep birlikte ilimizdeki kadınların yaşam kalitelerini artırıcı başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."
Yazdır
Paylaş
Yapılan Yorumlar [ 0 ]
Adınız :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
   
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ
Resim Video

© Copyright 53.gen.tr. Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
VipTicaret