Cumhurbaşkanı 2 Martta Rizede
Şehit Emniyet Müdürü Rize'den Dualarla Uğurlandı
2018 Yaş Çay Fiyatı Belirlendi
Cumhurbaşkanı RTE Rizede
Rize Havalimanı Çalışmaları Başladı

Rize Valisi, Zelkif Akgül Için Suç Duyurusunda Bulundu

Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nde 15 yıldır çeşitli görevler yapan ebe kadrosundaki Sibel Akgül bir süre önce Tedavi Hizmetleri Şubesi’ndeki müdürlük görevinden alındı.
Rize Valisi, Zelkif Akgül Için Suç Duyurusunda Bulundu
Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nde 15 yıldır çeşitli görevler yapan ebe kadrosundaki Sibel Akgül bir süre önce Tedavi Hizmetleri Şubesi’ndeki müdürlük görevinden alındı. Ardından İl Sağlık Müdürlüğü'ne düz memur olarak ataması yapılan Akgül, iki hafta önce yine görevden alınarak Rize Devlet Hastanesi’nde ebe olarak görevlendirildi. Eşinin görevden alınma nedeninin siyasi olduğunu öne süren, eski MHP Rize Belediye Başkan adayı Dr. Zelkif Akgül de, sorumlu tuttuğu Rize Valisi Ersin Yazıcı hakkında sosyal paylaşım sitesinden sert paylaşımlarda bulundu. Zelkif Akgül, 'Rize'ye neden hiçbir zaman vali atanmaz, hep AKP militanı atanır' ve 'Yeter artık, Rize Valisi siyasetçi eşi ile uğraşıyor' ifadelerine yer verdi.
Rize Valisi Ersin Yazıcı bunun üzerine, sosyal medya üzerinden kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Akgül hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Polis Merkezi’ne çağrılan Akgül ifade verdi. Dr. Zelkif Akgül, "Vali’ye görevini hatırlatmak suç ise evet bu suçu işledim. Bu ülkenin yönetiminde olan herkesi adaletli, eşitlik ve hakkaniyet ölçüsünde hizmet etmeye ve insanlara yaklaşmaya çağırıyorum. Vali kişisel yetki ve inisiyatifini hak ve eşitlik içerisinde kullanmayarak eşimin görev yerini siyasi nedenlerle değiştirmişti. Vali kendisine görevini hatırlatmamı hakaret saydı ve suç duyurusunda bulundu” dedi.
 
Doğan Haber Ajansı
HABER ETİKET :
Yazdır
Paylaş
Yapılan Yorumlar [ 0 ]
Adınız :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
   
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ
Resim Video

© Copyright 53.gen.tr. Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
VipTicaret