Cumhurbaşkanı 2 Martta Rizede
Şehit Emniyet Müdürü Rize'den Dualarla Uğurlandı
2018 Yaş Çay Fiyatı Belirlendi
Cumhurbaşkanı RTE Rizede
Rize Havalimanı Çalışmaları Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ödül Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültürpark'ta düzenlenen "Rize Ticaret ve Sanayi Odası Ödül Töreni" ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ödül Törenine Katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültürpark'ta düzenlenen "Rize Ticaret ve Sanayi Odası Ödül Töreni" ne katıldı.
Programda günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Vergi vermenin her vatandaşın önemli bir görevi olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Vatandaşlık ne kadar önemliyse, vergide o kadar önemlidir. Siz devlete verginizi veriyorsanız, vatandaşlık görevinizi de en iyi şekilde yerine getiriyorsunuz demektir. Tahsil edilen vergi oranı, Rizeli mükellef ile girişimcinin devletine ve milletine sadakatle bağlılığını göstermektedir. İnşallah gelişen Türkiye ile birlikte Rize ilimizi ülkemizin bir marka şehri yaparak, ekonomik-sosyal ve kültürel alanda topyekûn kalkınmayı hep birlikte başaracağız. Bu hedefi de gerçekleştirecek güç ve potansiyelimiz mevcuttur. Çünkü Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olan, büyütecek olan, 2023 hedeflerine ulaştıracak olan hiç kuşkusuz vergi mükelleflerimiz ve değerli girişimcilerimiz olacaktır. Üreten, çalışan, toplumumuza katma değerler yaratan ve her zaman kalkınmanın öncüsü olan çok değerli Rizeli hemşehrilerimize ülkemize ve ilimize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum."dedi.
Kültürpark'ta düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise, Rize'ye en son geçen Ağustos ayında Kıble Dağı'ndaki caminin açılışı vesilesiyle geldiğini anımsattı.
 
 
MİSAFİRLERİMİZE RİZEMİZİN TÜM GÜZELLİKLERİNİ YAŞATACAĞIZ
 
Yüksek yargı organlarının başkanlarından oluşan bir heyetin kendilerine eşlik ettiğini ve "Rize'de bir çayı tahlil edelim" dediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, "İnşallah bu ziyaretimiz bu yönüyle de anlamlı olacaktır. Sadece sofralarımızda bir çay içmek değil ama bunun nasıl elde edildiğini, nasıl toplandığını görmek de, o dünyaya, o dünyamıza ayrı bir zenginlik katacaktır. Misafirlerimize Rize’mizin yaylalarından çayına, yemeklerinden müziğine kadar tüm güzelliklerini yaşatacağımız bu ziyaretimizin şehrimizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Görmek, duymak, gelip geçerken uğramak başka, tüm güzellikleri yerinde yaşamak bambaşka" dedi.
Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, bugünden başlayarak misafirlerine Rize'nin güzelliklerini yerinde yaşatarak göstereceklerini belirterek, bu vesileyle kendilerinin de sılayı rahim yapacak, hemşehrileriyle, doya doya hasret gidereceklerini sözlerine ekledi.
Bugün Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2014 yılında en çok Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi ödeyen, ihracat yapan, 40. yılını dolduran ve Türkiye genelinde 500 sanayi kuruluşu arasına giren kişi ve firmalara ödüllerini vereceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, ödül almaya hak kazanan tüm iş adamlarına, firmalara ülkeye ve Rize’ye yaptıkları hizmetlerden, katkılardan dolayı tebriklerini iletti.
 
17 BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ
 
"Eğitim konusunda yaşadığımız sıkıntıları hatırlıyor musunuz?" diye soran Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, "Okula gitmek için dere-tepe saatlerce yol yüründüğü, üniversitenin adına ancak Trabzon’dan sonra rastlanabildiği günleri unutmadık değil mi? Bundan 30 yıl önce Rize'de 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü bulunan üniversite olacak, bu üniversitede 17 bine yakın öğrenci okuyacak denseydi, 30 yılı da bırakın şöyle 15-20 yıl önce denseydi acaba kim buna inanırdı? Ama hamdolsun 10 yıldır faaliyette olan üniversitemiz, bugün bölgesinin ve ülkemizin en seçkin eğitim-öğretim kurumlarından biri olma yolunda ilerliyor 17 bin öğrencisiyle. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise düzeyinde bin 674 yeni derslikle Rize'ye güçlü bir eğitim yapısı kazandırdık. İmam hatip lisemizin pansiyonu ve spor salonuyla birlikte inşaatı sürüyor, inşallah yakında onu da hizmete alacağız" ifadelerini kullandı.
 
TURİZM, RİZE İÇİN EN AZ ÇAY KADAR ÖNEMLİ BİR SEKTÖR
 
Turizmin, Rize için en az çay kadar büyük kazanç sağlama potansiyeli olan bir sektör olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Rize aslında önemli bir destinasyon. Ama Rize'nin kadri kıymetini Rizeli bilmedi ki başkası bilsin, değil mi? Bakınız Başbakan olduğum günden beri hep söylerim, Allah aşkına Rize'de ev mi yapıyorsun? Yani ev yapıyorsun şu yerel mimariyle, özgün mimariyle bu evi yap ya. Rastgele böyle çıkıyor da çıkıyor, dikey mimariyle öyle mimari bir proje filan falan da yok ha, kendi aklı ne elveriyorsa onu yapıyor. Ne sıvası var, ne bir şeyi var, bakıyorsun ki bir yerden bir yere almış. Ondan sonra televizyonlarda bir de resmi filan çıkarsa o zaman bayılıyor zaten, güya övüldüğünü zannediyor. Böyle bir şey olmaz, bizim özgün mimarimizin inanın kendisi burada çok ciddi bir çekim alanı oluşturacaktır. Nasıl Safranbolu evlerine gidiyorlarsa, nasıl Beypazarı evlerine gidiyorlarsa, inanın Rize'ye sadece bunun için gelecek olanlar var. Çok böyle devlet başkanları bazen kendilerine video çekimlerini gösterdiğimde nerede bunlar diyorlar. İşte bu diyorum Türkiye'de. Ciddi mi diyorsunuz? Ya burası cennet diyorlar. Ama bu cennetten niçin biz o insanları mahrum ediyoruz? Öyleyse, eğer kendimize ev yapıyorsak kalkıp da 4-5 kat evi böyle çok da sondaj itibariyle durumu uygun olmayan yere yapmanın bir anlamı yok. Ne zemin etüdü yaparlar, ne bir şey. Gelir oraya kondurur, ondan sonra da bir sel felaketi olduğu zaman devlete başlar küfretmeye. Ya devletin suçu ne? Suç senin, sen geldin buraya bunu bu şekilde yaptın. Ondan sonra temelini vesairesini de hiç doğru dürüst atmadın, kondurdun buraya. Devleti suçlamanın bir anlamı yok. Gel şunu bizim özgün mimarimize uygun yap, iş bitsin. Ama ne diyor? Benim diyor var 6-7 tane uşağım, onların hepsine birer tane buraya daire olması lazım. Bu olmadan olmaz, şimdi hedef bu. Ona da bir başka yere yaparsın; yok, illa o binanın içine olacak. Bunları bizim aşmamız lazım. Rize'nin esnafı, sanatkârı, sanayicisi, tüccarı olarak bu işi en iyi anlatacak olan sizlersiniz. Bunu sizler anlatmazsanız, Rize'de yaşamayan kardeşlerimin Rize’de yaşayana ulaşması daha zor olacaktır. İnanıyorum ki bu adımı hep beraber atacağız. Neyse şimdi oteller yapılmaya başlandı, malum Rizespor A.Ş.'nin de bir otel projesi vardı. Bilmiyorum, Metin Bey ne zaman başlıyoruz inşallah? Bize projeleri gösterdiniz ama mimari projeleri. İnşallah şu anda bitmiş bir tane var, bir tane ihalesi yapılmak üzere olan var. Şimdi bir de Rizespor A.Ş.'nin de bu projesi hayata geçerse, Rize inşallah otelcilik noktasındaki bu sıkıntısını büyük ölçüde aşmış olacak" şeklinde konuştu.
 
TURİZMDE HAK ETTİĞİMİZ YERE ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM
 
Rize'nin yaylalarının da bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Ayder yaylasına çıkıldığı zaman orada yapılan binalara "evet" demenin uygun olup olmadığını sordu.
"Kökünden onların hepsini kazıyıp atacaksın bir tarafa" diye konuşan Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, "Biz kentsel dönüşüm-değişim projeleri yapıyoruz ya, bunlardan bir tanesini bizim Ayder'e yapmamız lazım, bir tanesini Uzungöl'e yapmamız lazım, ondan sonra da diğerlerine bunu yaymamız lazım. Yapacağız, başka bunun çaresi yok. Niye? Biz ülkemizi seviyoruz. O evlerde oturanları da seviyoruz aslında, ama onlar kendilerini sevmiyorlar. Ve biz aynı zamanda çevreciyiz, çevrecilik budur. İstediğini istediğin gibi kondur, planı olmasın, projesi olmasın; yok böyle şey. Yapacaksın, orada hem tarih olacak, hem çevre olacak, hem oranın yerel özgün mimarisi olacak ve ondan sonra seyret bak buralara nasıl turistler geliyor, nasıl buralar kaynaşıyor, bunu göreceğiz. Ve ben bunların da yapılacağına, inşallah turizmde hak ettiğimiz yere ulaşacağımıza, çok ciddi bir gelir kaynağı bu noktadan elde edeceğimize inanıyorum. Bunda çok geç kaldık, inşallah bunu aşacağız" diye konuştu.
 
 
YEŞİL YOL PROJESİ
 
Yeşil Yol projesini başlattıklarını da anımsatan Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Birileri çıktı, kimisi yok bilmem Greenpeace, yok bilmem birisi şu-bu falan filan. Bunların dikili ağcı yok bu ülkede, dikili ağcı yok. Nerede hayırlı bir iş yapıyorsun karşında bunları bulursun. Ya nerede ne yaptınız bir söyleyin bakalım, bir sorun; yok. Biz bu ülkede işte Orman Bakanım da burada, fidan ve ağaç olmak üzere bakın milyonları konuşmuyorum, milyarları bulan dikim yaptık Türkiye'nin dört bir yanında. Bunları onlara rağmen yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihinde Türkiye'de bu dönemde yapılan barajlar, göletler hiçbir dönemde olmadı. Niye bunları yapıyoruz? Çünkü biliyoruz ki yeşil medeniyettir, su medeniyettir, biliyoruz ki yol medeniyettir. Yolu olmayanın, suyu olmayanın, yeşili olmayanın medeniyeti konuşması söz konusu değildir, işte bunu başaracağız." diye konuştu.
 
BÖYLE BİR TEŞEBBÜSE ÖNCE BEN KARŞI ÇIKARIM
 
Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan tabiat güzelliklerinin tahribatına izin vermeyeceğini belirterek, şöyle devam etti.
 "Bölgeyi turizme açma projesi, asla yaylalarımızın, ormanlarımızın, derelerimizin, yeşilliklerimizin yani bölgemizi değerli kılan tabiat güzelliklerinin tahribi pahasına olmayacaktır. Böyle bir teşebbüse önce ben karşı çıkarım. Elimizdeki güzellikleri kazanca dönüştürmek için ulaşımdan tesise kadar gereken yatırımları da yapmak mecburiyetindeyiz.  Biliyorsunuz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de karşı çıktılar. İnşallah 26 Ağustos'ta açılışını yapacağız. Onlar istemezuk dediler biz isteruz dedik yaptık. Bunlar onlara rağmen oldu. "şeklinde konuştu.
 
 
Yazdır
Paylaş
Yapılan Yorumlar [ 0 ]
Adınız :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
   
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ
Resim Video

© Copyright 53.gen.tr. Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
VipTicaret