Cumhurbaşkanı 2 Martta Rizede
Şehit Emniyet Müdürü Rize'den Dualarla Uğurlandı
2018 Yaş Çay Fiyatı Belirlendi
Cumhurbaşkanı RTE Rizede
Rize Havalimanı Çalışmaları Başladı

Bakanlık 9 Milyon Liraya 57 Makam Aracı Kiraladı

Devlet 28'i şoförlü 57 makam aracı kiraladı! Araçların şoför ile akaryakıt giderlerinin 9 milyon TL olduğu ifade edildi.
Bakanlık 9 Milyon Liraya 57 Makam Aracı Kiraladı
Gümrük Bakanlığı, 46'sı makama tahsisli olmak üzere 3 yıllığına 9 milyon liraya 57 adet araç kiraladı. Araçların giderleri 'İç Ticaret Hizmetlerini Geliştirme Payı' ve 'Bakanlık kantar payı' gelirinden karşılandı…
 
BAŞBAKAN'A RAĞMEN
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Kamuda araç saltanatına son vereceğiz" sözlerine rağmen, kamuda lüks makam aracı alımı tam gaz sürüyor.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın kiraladığı araçların parası ise esnaf tarafından ödeniyor.
 
57 ARAÇ, 28 ŞOFÖR, 9 MİLYON LİRA
 
Gümrük Bakanlığı'nın 1 Nisan 2015 ile 31 Mart 2018 tarihleri arasında 46'sı makama tahsisli olmak üzere toplam 57 araç kiraladığı anlaşıldı. 57 araç, 28 şoför ile akaryakıt giderlerinin 9 milyon TL olduğu ifade edildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Müsteşar Vekili Sezai Uçarmak'ın makamı ile merkez birimlerin hizmetlerinde kullanılmak üzere kiralanan araçların tüm giderlerinin ise "İç Ticaret Hizmetlerini Geliştirme Payı" ile "Bakanlık kantar payı" gelirlerinden karşılandığı anlaşıldı.
 
3 YILLIK YAKIT PARASI TOBB'DAN
 
Makam hizmetleri için kiralanan 46 aracın 7'sini motor hacmi 1600 cc'yi geçen yabancı menşeli otomobiller oluşturdu. İkisi koruma aracı yapılan bu otomobillerden 3'ünün ise lüks Mercedes ve Audi Q7 Quatro olduğu öne sürüldü. İç ticaretin geliştirilmesi amacıyla odalar, borsalar ile birlik bütçelerinden kesilerek oluşturulan fondan Bakan Canikli ve Bakan Yardımcısı Metin için son model makam araçları kiralanması skandal olarak nitelendirildi. Bakanlıkça hazırlanan kiralık araçlar ile şoför hizmet alımı teknik şartnamelerinde ilginç maddeler yer aldı. Köprü, HGS ve otoyol giderlerinin bakanlıkça karşılanacağı belirtilen şartnamede 8+1 kapasiteli VIP minibüs için, "ısıtmalı, soğutmalı deri koltuk, buzdolabı, tv, uydu, internet, telefon, faks, masa, çay-kahve makinesi" şartı arandı. Kira şartnamesine göre kiralanan araçlar yılda iki kez oto kuaförden geçirilecek. Kiralanan 57 araca üç yıl içerisinde alınacak 615 bin 600 litre akaryakıtı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından karşılanacak.
 
(Kaynak:Sözcü)
Yazdır
Paylaş
Yapılan Yorumlar [ 0 ]
Adınız :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
   
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ
Resim Video

© Copyright 53.gen.tr. Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
VipTicaret