Cumhurbaşkanı 2 Martta Rizede
Şehit Emniyet Müdürü Rize'den Dualarla Uğurlandı
2018 Yaş Çay Fiyatı Belirlendi
Cumhurbaşkanı RTE Rizede
Rize Havalimanı Çalışmaları Başladı

2 Mart Rizenin Kurtuluşu Rize Valisi Ersin YAZICI Mesajı

Vali Ersin Yazıcı, Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
2 Mart Rizenin Kurtuluşu Rize Valisi Ersin YAZICI Mesajı
Saygıdeğer Rizeli Hemşehrilerim; "Bu gün Rize'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutlamanın sevinci, coşkusu, gururu ve heyecanı içerisinde sizleri selamlıyorum.

Kurtuluş günleri, her yıl yeniden ve şevkle gençlerimize; 'geleceği görmek için geçmişi anlamak gerektiğine' dair bir şuur vermeye gayret ettiğimiz günlerdir. Millî Mücadele, Anadolu’nun her karış toprağına yüce milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Milletimize bu mücadele ruhunu veren en önemli unsur;  istiklale ve bağımsızlığa duyduğu özlem ve vatan için şehit olma arzusudur. Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası gören ruh, bugün bağımsız, hür ve istiklalini kazanmış bir ülkede yaşamak imkânını kazandırmıştır.

Bugün ise bu büyük mücadelenin bu onurlu, şanlı başarının mirasçıları olan bizler bütün bunları bir emanet bilmeli ve emaneti yücelterek korumayı ilke edinmeliyiz. Her alanda çağı yakalamış bir Rize'yi oluşturmak için çok çalışmalı, şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm Rizeli Hemşehrilerimin 2 Mart Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

Yazdır
Paylaş
Yapılan Yorumlar [ 0 ]
Adınız :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
   
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ
Resim Video

© Copyright 53.gen.tr. Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
VipTicaret