Cumhurbaşkanı 2 Martta Rizede
Şehit Emniyet Müdürü Rize'den Dualarla Uğurlandı
2018 Yaş Çay Fiyatı Belirlendi
Cumhurbaşkanı RTE Rizede
Rize Havalimanı Çalışmaları Başladı

Ovit Tüneli'nde sona yaklaşılıyor

Ovit Tüneli'nde sona yaklaşılıyor.Tünelin %85'lik kısmı tamamlandı.
Ovit Tüneli'nde sona yaklaşılıyor
Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14.3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 4'üncü uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli'nin yapımında sona gelindi. Yüzde 85'i tamamlanan tünel inşaatında Ağustos ayında ışığın görülmesi hedefleniyor.

1880'LERDE OSMANLI'NIN HAYALİYDİ

Ovit Tünel projesi, Başbakanlık Osmanlı Arşivi kayıtlarına göre, 1880 yılı Osmanlı Devleti'nin kalkınma çalışmalarında yer aldı. Proje için ilk adım 1930 yılında yol projesi ile hayata geçirildi. Kazma ve küreklerle yol yapımının başladığı bölgede Rizeliler gruplar halinde çalışmak üzere bölgeye gönderildi.

ULAŞIM 12 AY BOYUNCA SAĞLANACAK

Rize ile Erzurum'u birbirine bağlayacak olan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren ve 14 bin 300 metre uzunluğu sahip Ovit Tüneli Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise en uzun 4'ncü tüneli olma özelliğini taşıyacak.

412 MİLYONA MAL OLACAK

Tünelin giriş kotu 2.054 metre, çıkış kotu ise 2.260 metre olacak. Makyol İnşaat tarafından yapılan ve 412 milyon 366 bin liraya mal olacak olan Ovit tünelinin tamamlanmasıyla Rize- Erzurum arasındaki ulaşım 4.4 kilometre azalacak, ulaşım 12 ay boyuna kesintisiz sağlanacak.

SON 2 KİLOMETRE

Ovit tünel inşaatında Rize'nin İkizdere İlçesi ile Erzurum'un İspir ilçelerinden çift yönlü delme işlemi sürdürülüyor. Yüzde 85'i tamamlanan ve kalan son 2 kilometrelik bölümde delme işlemi sürdürülen Ovit tünelinde Ağustos ayı ortalarında ışığın görünmesi planlanıyor.

Ovit Tünelinde ulaşımın, ışıklandırma, mekanik aksamlar ile güvenlik tedbirlerini kapsayan çalışmaların tamamlanması ile birlikte 2017 yılının sonunda sağlanması bekleniyor.

HABER ETİKET : tünel ovit
Yazdır
Paylaş
Yapılan Yorumlar [ 0 ]
Adınız :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
   
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ
Resim Video

© Copyright 53.gen.tr. Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
VipTicaret